Eén van de redenen waardoor bezoekers klanten worden, is omdat ze je vertrouwen. Aangezien er veel mensen online zijn die het niet verdienen om je creditcard-gegevens te krijgen, is wantrouwen van prospects terecht. Het is dus belangrijk om je potentiële kopers voldoende redenen te geven om je te vertrouwen.

Er zijn een aantal items die je aan je website kunt toevoegen om ervoor te zorgen dat je betrouwbaarder overkomt.

Tips voor het verbeteren van je conversie door meer vertrouwen:

  1. Social Proof

Vertrouwen leidt tot conversieWanneer je testimonials of case studies aan je website toevoegt, verhoogt dat het vertrouwen dat bezoekers hebben in jouw producten of dienstverlening. De gedachtegang hierachter is dat als andere mensen zo overtuigd waren van je goede bedoelingen om zaken met je te doen, dan ‘het wel goed zal zijn’.

  1. Duidelijke contact informatie

Wanneer je duidelijk je contact informatie laat zien op je website, met een vast nummer en misschien een chat mogelijkheid, zegt dat bezoekers dat zij met een ‘echt’ bedrijf te maken hebben. Wanneer ze vragen hebben over je dienstverlening, dan weten ze dat ze bij iemand terecht kunnen. Zet ook je adres op je website, niet alleen een antwoordnummer of een postbusnummer.

  1. ‘Aangesloten bij’

Wanneer je je als onderneming kunt aansluiten bij bijvoorbeeld een branche organisatie, dan zegt dat ook iets over de betrouwbaarheid van je dienstverlening. Zet dit duidelijk zichtbaar op je website.

  1. Garantie

Het bieden van garantie op je producten geeft bezoekers de indruk dat je zelf veel vertrouwen hebt in je eigen aanbod. Als jij er vertrouwen in hebt, dan hebben zij dat ook. Een langere garantieperiode zal over het algemeen meer conversie geven. Vertel ze ook precies wat ze moeten doen om van de garantie gebruik te maken.

  1. Professioneel ontwerp

Een onprofessioneel uiterlijk van je website geeft je bezoekers het gevoel dat er nooit een expert achter kan zitten. Natuurlijk heeft dat niet veel met elkaar te maken, tenzij je een website-ontwerper bent, maar de bezoeker heeft het gevoel van wel. Zorg dus altijd voor een goed design. Dat hoeft tegenwoordig niet veel meer te kosten.

  1. Goede content

Wanneer er informatie op je website staat die duidelijk niet waar is, of twijfelachtig, dan gaat een bezoeker aan al je content twijfelen. Schrijf dus alleen iets op wat je zeker weet. Als bezoekers denken dat je niet weet waar je over praat, komen ze nooit meer terug.

Conclusie

Er zijn meerdere manieren die je kunt toepassen om het vertrouwen van bezoekers in jouw diensten en producten te vergroten. Wanneer zij meer vertrouwen in je hebben, zijn ze eerder geneigd om informatie aan te vragen, contact met je op te nemen of zich in te schrijven voor je nieuwsbrief. Dit zal je conversie dus ten goede komen.

Heel veel succes!
Daniëla

About the Author Daniela

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

Book [Your Subject] Class!

Your first class is 100% free. Click the button below to get started!

>