Wanneer iemand iets online koopt, dan willen ze weten wanneer het product zal arriveren. Ook als het een online product is, wat direct in de mailbox komt, willen ze dat weten. Mensen zijn tenslotte ongeduldig en zodra ze iets hebben aangeschaft, wachten ze erop.

Meer conversie door goede informatieHet geven van een leverdatum tijdens het koopproces is een goed begin. Wanneer ze een e-mail ontvangen wanneer het product is verstuurd, is dat nog beter. Misschien is het mogelijk om ze een tracking code te geven waarmee ze het product kunnen volgen tijdens het gehele leveringsproces.

Houd je klanten goed geïnformeerd tijdens het gehele proces, zowel voor, tijdens en na de koop en je creëert tevreden klanten.

Hoe verhoogt dit je conversie?

Als je klant tevreden is, is hij meer geneigd om positief over zijn aankoop te vertellen. Hij raadt je bedrijf misschien aan bij vrienden en kennissen. En de kans is veel groter dat hij weer van je zal kopen.

Helaas is het zo dat als hij niet tevreden is, hij het aan meer mensen vertelt. Nog een reden om ervoor te zorgen dat het leveringsproces gaat zoals de klant dat verwacht en prettig vindt.

Stel je eens voor: Je hebt een verkoper gesproken die je een product aanbiedt dat je leven makkelijker maakt. Hij heeft zijn best gedaan om je te informeren, je vragen te beantwoorden en je hebt besloten om het product aan te kopen. Wat zou je ervan vinden als je daarna niets meer van deze verkoper hoort? Misschien verpest hij hiermee de goede naam die hij bij je heeft opgebouwd.

Zo gaat het ook met verkopen via je website. Je hebt blijkbaar veel goed gedaan, omdat de bezoeker heeft besloten om klant te worden. Laat je daarna niks meer van je horen, dan maak je daarmee geen goede beurt.

Tip

Stuur na een aantal weken of maanden een bericht naar de klant of het product hem bevalt en of je hem met iets kunt helpen. Veel ondernemers doen het niet omdat ze bang zijn dat dit bericht een trigger is voor de klant om het product terug te sturen in het geval ze minder tevreden zijn. Dit is echter zelden het geval. Klanten zullen eerder, wanneer ze eventueel ontevreden zijn, hun twijfels bespreekbaar maken, omdat jij open met ze communiceert. En zo kun je alsnog een tevreden klant creëren.

Conclusie

Een onderneming die om zijn klanten geeft en ook moeite voor ze doet nadat ze iets hebben aangekocht, heeft meer tevreden klanten. Deze klanten zullen andere klanten binnen brengen en vaker terugkomen om te kopen. Dus wanneer je je klant na de aankoop goed geïnformeerd houdt zal dat een positieve invloed hebben op je conversie in de toekomst.

Heel veel succes!
Daniëla

P.s. De foto bij dit artikel is aangeleverd door www.freedigitalphotos.net
About the Author Daniela

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

Book [Your Subject] Class!

Your first class is 100% free. Click the button below to get started!

>