‘De tekst op je website gebruik je om je bezoeker maximaal te beïnvloeden’Overtuigende woorden voor een optimale conversie

Iemand overtuigen, om iets wel of juist niet te doen, wordt vooral gedaan met woorden. Wanneer je iemand face to face ontmoet, kun je deze woorden bekrachtigen met je houding en je intonatie. Op je website heb je echter alleen woorden tot je beschikking om je bezoeker te overtuigen om zakelijk met je in zee te gaan.

Het ultieme doel is dan ook om deze woorden maximale kracht en invloed mee te geven.

De consistente website

De schrijfstijl die je op je website hanteert, trekt bepaalde mensen aan. Zij voelen zich aangesproken door jouw manier van communiceren. En dus, voor een optimaal rendement, blijf je deze stijl hanteren door je gehele website. Doe je dat niet dan bestaat de kans dat deze mensen zich niet meer thuis voelen op je website en afhaken. Dat is alsof je elke keer opnieuw moet beginnen met je onderneming.

Naast het kiezen van je eigen stijl, wil je ook bepalen vanuit welke van te voren gekozen positie je gaat communiceren. Ben je een vriend, een expert of een leerling die schrijft over wat hij gaandeweg aan kennis meekrijgt? Welke toon gebruik je? Schrijf je levendig en enthousiast, of daadkrachtig en betrouwbaar? Waar schrijf je over? Wie is je doelgroep en met welke emotie-woorden bereik je ze het beste?

Om een goed converterende website te ontwikkelen zijn antwoorden op o.a. deze vragen een must.

Het geheim van copywriting

Peinzend over converterende tekstenOvertuigende teksten schrijven, ook wel copywriting genoemd, is door iedereen te leren. Als je de technieken kent en je oefent regelmatig, ervaar je dat je teksten steeds beter worden.

Denk niet dat je zomaar een paar woorden achter elkaar kunt zetten en dat het niet veel uitmaakt. Elke tekst die op je website te vinden is, is copywriting. Elk woord op je website kies je zorgvuldig. En dat geldt vooral voor de pagina’s die (waarschijnlijk) voor langere tijd dezelfde inhoud zullen hebben, zoals je homepage, je ‘over ons’ pagina en je productpagina’s.

Bij voorkeur test je alles wat invloed zou kunnen hebben op het beslissingsproces van je bezoeker. Op deze manier creëer je een optimaal presterende site voor je onderneming. Een site die maximaal converteert en omzet oplevert.

Verander bezoekers in klanten met magische copywriting

Copywriting is één van de belangrijkste vaardigheden die je als ondernemer kunt hebben. Het geeft een enorme kick als bezoekers enthousiast worden van de tekst die jij hebt bedacht en dat je dankzij jouw tekst een verkoop sluit.

Nieuwsgierig hoeveel puike teksten jij in je pen hebt zitten? (of je toetsenbord) Reserveer dan hier een plaats voor de online training “De Geheimen Van Website Copywriting”.

Image courtesy of Stuart Miles and Iconmac at FreeDigitalPhotos.net

This is a Bottom section. You can edit it or choose a ready-made design 

>