Element 3 is het beroeren van emotie. Als je de emotie van je bezoeker niet raakt, dan komt hij niet in actie. Ga jezelf maar na, als jij je schouders ergens over ophaalt, dan ga je er zeker niks aan doen.

Om gebruik te kunnen maken van emoties moet je goed op de hoogte zijn van wat je doelgroep beweegt. Wat is de belangrijkste emotie die bij ze speelt, waar liggen ze ‘s nachts wakker van?

Emoties sturen

Website Conversie KwadrantJe kunt deze emotie sturen met behulp van de volgende bouwstenen:

  • figuren;
  • afbeeldingen;
  • kleuren;
  • tekst.

Teksten

Zoals vanzelfsprekend is tekst een groot onderdeel van je website. Teksten en woorden kunnen, op de juiste manier gebruikt, de bezoeker in beweging zetten.

Dat kun je bijvoorbeeld doen door in je salesteksten de huidige situatie van je prospect te omschrijven. Hierdoor krijgt hij het gevoel dat hij wordt begrepen. Dat jij precies weet waar hij tegenaan loopt. En als je weet wat zijn probleem is, dan weet je vast ook wel de oplossing.

Een andere manier is om emotiewoorden te gebruiken. Emotiewoorden zijn woorden waar mensen meer gevoel bij hebben. Als je een voedingsconsulent bent, kun je bijvoorbeeld zeggen dat je ‘vrouwen helpt om gewicht te verliezen’. Iedereen zal precies begrijpen wat je doet. Maar je kunt ook zeggen ‘ik help vrouwen met het afscheid nemen van overtollige kilo’s’. Je zegt hetzelfde, maar het voelt anders.

Afbeeldingen

Ook met afbeeldingen kun je de emotie van je bezoeker sturen. Let goed op als je een afbeelding gebruikt, dat deze de gewenste emotie oproept. Heb je bijvoorbeeld een website tegen pesten op school, dan kun in plaats van een afbeelding van kinderen die elkaar pesten, beter een afbeelding plaatsen van kinderen die elkaar de hand schudden. Kinderen die gepest worden herkennen zich misschien meer in de eerste foto, maar dit zorgt er niet voor dat het juiste gevoel wordt geraakt om in actie te komen.

Kleuren

Onderzoek heeft uitgewezen dat kleuren een grote invloed op je conversie kunnen hebben. Een groene button of een rode button op je salespagina kan een enorm verschil in je winst uitmaken. Helaas is het niet zo dat de rode knop altijd beter werkt. Op sommige websites werkt juist de groene beter.

Ook de belangrijkste kleuren die je gebruikt op je website, roepen een bepaald gevoel op bij bezoekers. Blauw staat vaak voor betrouwbaar, groen voor natuur en rood voor actie. Daarom zijn websites voor financieel adviseurs vaak blauw en is de hoofdkleur van de website van Greenpeace groen. Je hebt misschien het idee dat het niet zoveel uitmaakt, de kleur van je website, maar vergis je niet. Onbewust kunnen bezoekers een gevoel hebben dat er iets ‘niet klopt’. En dat kan een reden zijn om af te haken.

Figuren

Een zekere invloed hebben ook de figuren of vormen die je op je website gebruikt. Ronde vormen roepen een ander gevoel op dan rechte vormen. Ronde vormen zijn vriendelijker en toegankelijker. Je verwacht deze vaker op de website van een dame.

Voorbeelden?

Soms kom je door het zien van voorbeelden op een idee voor je eigen website. Wil je meer weten over hoe je de emotie van je prospect kunt raken, dan kun je hier de GRATIS videotraining downloaden.

This is a Bottom section. You can edit it or choose a ready-made design 

>