Omdat een prospect, in het overgrote deel van de gevallen, niet in één keer je aankooptraject doorloopt, is het belangrijk om op je website iets aan te bieden waardoor je de persoonlijke gegevens van deze prospect ontvangt.

Doe je dat niet dan is de bezoeker weer weg en komt hij misschien nooit meer terug. Dat is jammer want hij/zij was tenslotte niet voor niks op je website, er is blijkbaar interesse in wat jij te bieden hebt.Salesfunnel conversie

Om deze informatie over de prospect te kunnen ontvangen, creëer je een funnel. Een funnel is een door jouw ontworpen traject die je prospect doorloopt, die meestal begint met een give-away. Ook wel leadmagneet genoemd. Deze is gratis en daarmee doe je een ruil met je bezoeker: ‘Als jij mij jouw persoonlijke gegevens geeft, dan geef ik jou waardevolle informatie’.

Hiernaast vind je een voorbeeld voor een funnel:

Zo’n leadmagneet en de andere elementen van de funnel voldoen aan een aantal voorwaarden om interessant te zijn voor je toekomstige klanten.

Op de website van De Conversie Academie kun je in de categorie ‘Funnel Conversie’ tips vinden over hoe je een funnel maakt die prospects niet kunnen weerstaan.

Kun je niet wachten om zelf je funnel te starten, download dan hier de gratis videotraining “15 Funnel Conversie Killers Waardoor Prospects Voor Het Aanbod Afhaken”.

This is a Bottom section. You can edit it or choose a ready-made design 

>