Hoe kies je een goede profielfoto voor je website: 2 keuzes

Als jij het gezicht bent van je merk en jij de reden bent waarom klanten zaken met je doen, dan is het belangrijk dat mensen weten hoe je eruit ziet.

Je kunt je in dat geval niet verschuilen achter je werk, je zult in het voetlicht moeten treden. Of je dat nu wil of niet.

De beste plaats om dit te doen is natuurlijk je website. Daarop zet je minimaal één goede profielfoto. En als het in jouw dienstverlening belangrijk is voor klanten om te weten wie jij bent als persoon, staan er veel meer foto’s van je op.

Hoe kies je een goede profielfoto?

De beste profiel foto vertelt een visueel verhaal van wie je bent. Ze zorgen ervoor dat je bezoekers, in één oogopslag, het gevoel krijgen dat ze je kennen, je aardig vinden en je vertrouwen. Het maakt de weg vrij om op een dieper niveau verbinding met je te maken. Daarbij is de foto afgestemd op je missie, je merk en de manier waarop je jezelf wil profileren.

Er zijn twee verschillende manieren waarop je dit kunt aanpakken.

Manier 1: De mens achter de foto

Bij deze foto komen je belangrijke waarden en je energie naar voren.

Veel transformationele leiders, die zich richten op persoonlijke ontwikkeling, bedrijfs- of spirituele groei, kiezen voor deze benadering.

Eén van de beste manieren om iemands essentie en energie te vangen is door te richten op hun ogen en de uitdrukking op hun gezicht en daarnaast alles te elimineren wat de aandacht daarvan af zou kunnen leiden. Zoals deze foto van Kitty Kilian.de beste profielfoto

Deze foto voelt authentiek. Ze is schrander en heeft een pittige uitstraling. Daarbij is ze ook vriendelijk en houdt van humor. Ze weet wat ze belangrijk vindt in het leven. Een geweldige foto voor het werk dat ze doet. Ze geeft namelijk schrijftrainingen.

Zoals je ziet ligt de focus op haar.

Niet haar kleren.

Niet haar accessoires.

Niet haar achtergrond.

Maar haar.

Wanneer je plannen maakt om foto’s te laten schieten voor je website, wees je dan bewust van deze voorwaarden. Het is belangrijk dat je een fotograaf kiest bij wie jij je op je gemak voelt en die kennis heeft van zaken. En weet hoe je de essentie van een persoon kunt vastleggen.

Manier 2: Levensstijl

Een tweede benadering is om meer op je manier van leven te concentreren dan op je energie.goede profielfoto Eelco de Boer

Deze manier wordt vaak gekozen door ondernemers die zich richten op stijl en verfijning. Bij deze benadering is waar je bent en wat je beleeft bijna net zo belangrijk als wie je bent.

Hier rechts zie je een voorbeeld van Eelco de Boer. Dit is de profielfoto op zijn website Eelcodeboer.nl. Het is niet zozeer Eelco zelf die hier wordt gepresenteerd, maar de dingen die hij doet omdat hij succesvol is. Zoals deze ontmoeting met Richard Branson.

Vaak is het dat hoe bekender je wordt, hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in wat je doet, hoe je je kleed of met wie je bent.

Deze afbeeldingen op je website geven een krachtig signaal over de status die je hebt bereikt en leveren je geloofwaardigheid op.

Conclusie:

Manier 1: Wanneer je de nadruk wil leggen op de persoon die je bent, je energie, dan adviseer ik je om de route van Kitty Kilian te nemen. Met een close-up van hoofd en een stukje van de schouders kun je je energie goed pakken. Dit kun je ook doen aan het begin van je carrière, als je nog niet zo bekend bent en ervoor moet zorgen dat prospects je gaan vertrouwen.

Manier 2: Als je uiterlijk, je levensstijl en/of de grote resultaten die je belooft belangrijker zijn, of als je grote website banners nodig hebt, probeer dan een bredere afbeelding die meer context heeft of een reeks foto’s die verschillende aspecten aantoont van jou als persoon en je manier van leven.

Wil je me laten weten welke aanpak jij kiest en waarom? Is het meer over je essentie en energie of je kleding en lifestyle? Welk visueel verhaal wil je communiceren? Ik zie je reactie graag in het reactieveld hieronder.

Veel succes!

Hartelijke groet,
Daniëla

About the Author Daniela

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

Book [Your Subject] Class!

Your first class is 100% free. Click the button below to get started!

>