Je Nichewaardevolle niche

Je niche kiezen: cijfers of passie?

Er zijn een aantal manieren om een niche te vinden en het gaat hier niet alleen om cijfers, hoewel die wel belangrijk zijn. Je hebt vast wel gehoord ‘Do What You Love And The Money Will Follow‘. Dat kan inderdaad waar zijn, maar ik hou er echt van om met pizza op de bank naar mijn favoriete Engelse misdaadserie te kijken en dat gaat me echter geen geld opleveren. Beetje flauw voorbeeld, maar je begrijpt wat ik bedoel.

  • De cijfers zijn niet alles, maar je kunt niet van de lucht leven.
  • Doen wat je leuk vind is belangrijk, maar het moet ook geld opleveren.

Een eerste belangrijke vraag is…

Wil je werken met je passie of wil je geld verdienen? Er zijn mensen die een heel succesvol bedrijf hebben opgebouwd met een idee dat ze hadden, waar ze geen passie voor voelden. Waarschijnlijk is hun passie ‘het bedenken van nieuwe ideeën’.

Het is wel een belangrijke keuze. Wanneer je denkt dat je zo snel mogelijk een winstgevend bedrijf wil opzetten, maak je andere keuzes dan wanneer je een bedrijf wil opbouwen omdat je een passie hebt voor dat onderwerp.

Houd deze keuze in je achterhoofd wanneer je de volgende benaderingen tot nichekeuze leest:

Benadering nichekeuze #1

Waar zitten de overeenkomsten?

Het is hierin eigenlijk zo simpel als het tekenen van 2 cirkels. ondernemers kiezen tussen passie en winstIn de ene cirkel zet je waar je gepassioneerd over bent en in de andere cirkel waar je geld mee kunt verdienen. Welk onderwerp komt er terug in beide cirkels?

Ik weet dat het niet altijd zo simpel werkt als ‘schrijf een aantal dingen op waar je geld mee kunt verdienen’ omdat je dat misschien niet meteen weet. Soms is het prettig als je door een stappenplan wordt geleid, zodat je vanzelf bij een antwoord uitkomt.

Onderaan deze pagina kun je een 10-stappenplan downloaden.

Benadering nichekeuze #2

Wie verdient er geld en hoe kan ik het beter doen dan zij?

Er zijn niet veel mensen die een succesvol bedrijf hebben opgebouwd door zich alleen bezig te houden met zoekwoorden onderzoek. Het beste marktonderzoek dat je kunt doen is door met andere mensen te praten die succesvol zijn in een markt. Hierdoor kun je inzichten in deze markt ontwikkelen die ervoor zorgen dat jij iets nieuws bedenkt waarmee jij ook succesvol kunt worden in deze markt.

Dus leer wat werkt en probeer dat te verbeteren.

Benadering nichekeuze #3

Maak een combinatie tussen interesse/talent – de 4 grote niches

De 4 grote niches zijn:

  • Financiën (ondernemersgroei, investeringen, handelen in valuta’s, etc)
  • Relaties (huwelijksadvies, relatieadvies, sexadvies, etc)
  • Gezondheid (afvallen, voeding, ADHD, ect )
  • Hobby’s (die veel kosten, zoals paarden, golf, duiken, etc)

Vind je talent of iets waar je extreem geïnteresseerd in bent en combineer dit met één van deze niches.

Heb je een talent voor trainen of coachen dan kan dat met elke niche worden gecombineerd. Als je een gave hebt om met kinderen om te gaan of geïnteresseerd bent in het welzijn van kinderen, dan kun je dit combineren met iets in de gezondheidsniche gericht op kinderen.

Of je combineert 2 van de grote niches. Zoals ‘Afvallen voor de bruiloft’ of ‘Trainen voor daten’. Ik noem maar wat.

Maak je geen zorgen over veel competitie. Je hebt je eigen stijl en dan zijn er mensen die een connectie met jou willen maken. Als je je teveel bezig houdt met wat er mis kan gaan, ga je niet met volle kracht en energie vooruit en dan is de kans groter dat je het niet gaat redden. Dus play full out!

10-Stappenplan

Hieronder vind je de link naar de downloadbaar stappenplan, om te kijken of je niche winstgevend is. Klik op de afbeelding om het stappenplan te downloaden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This is a Bottom section. You can edit it or choose a ready-made design 

>