Voor zolang als ik me kan herinneren is mijn levensmotto “When The Going Get Tough, The Tough Get Going”. Of tenminste, het werd mijn motto nadat de film ‘The Jewel Of The Nile’ uitkwam, in 1985, waarvan het nummer van Billy Ocean de titelsong was.

Motto conversie academie‘Als het moeilijk wordt, dan gaan echte bikkels aan het werk’ is zo ongeveer de vertaling. Het sprak me aan omdat het me motiveerde om, op de momenten dat het moeilijk werd, niet op te geven, maar oplossingen te vinden.

In 1985 was ik 19 jaar en ‘studeerde’ in Amsterdam. Ik huurde aan kamer boven een café en was daar vaker te vinden dan achter mijn bureau.

Beïnvloedingstechnieken in de praktijk

En dat was niet zo gek, want als je naast me had gezeten aan de bar, in die tijd, dan had je Philip ontmoet, die me leerde hoe de wet van de wederkerigheid werkte. Hij was nieuw in ‘ons buurtje’ en de eerste keer dat hij binnenkwam keek hij rond en riep: “Een rondje voor de hele zaak!”. We kenden hem nog niet, maar hij werd met open armen ontvangen. Ik heb het hem daarna nooit meer horen zeggen, maar er stond regelmatig een biertje voor hem klaar van iemand die het gevoel had dat hij Philip nog ‘iets verschuldigd’ was.

Ook zou je Piet ontmoet hebben die tot het meubilair van het café behoorde. Als het café geopend was, dan zat Piet aan zijn vaste plaats aan de bar. De eigenaar haalde zijn favoriete bier speciaal voor hem in huis. Als hij op één van de sporadische momenten niet aanwezig was, dan riepen we meteen “Waar is Piet?” We rekenden gewoon op hem. Voor een aardig woord of voor een grappig verhaal. Voor Piet stond ook vaak een biertje klaar van deze of gene. Van Piet leerde ik dat je mensen kunt beïnvloeden als je sympathiek bent.

Waar laten we ons door beïnvloeden?

De stamgasten en bezoekers van het café boeiden me: ‘Wat doen ze hier, welke behoeften vervullen ze hier, soms bijna elke avond van de week?’ In die tijd raakte ik gefascineerd door de vraag waarom mensen doen wat ze doen en waar ze door worden beïnvloed? Waarom haalt de ene HBO student zijn diploma door avond na avond te studeren en brengt de andere student in dezelfde tijd door in het café?

Volgens mij heeft dat te maken met het vinden van je passie en het gebruiken van je talenten. Ik had zelf geen talent om informatie uit boeken te halen. Een uur in een klaslokaal zitten, luisterend naar een leraar die nooit had geleerd hoe hij de stof boeiend kon aanbieden, vond ik een regelrechte hel. Ik leerde door ervaringen. Nog steeds vind ik het moeilijk om een boek te lezen en de informatie daaruit toe te passen. Liever ‘beleef’ ik de informatie, door te kijken en te luisteren naar mensen die expert in het betreffende vak zijn.Conversie koning Tony-robbins

Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van Anthony Robbins. Als iemand weet hoe je effectief moet zijn en het meeste uit het leven kan halen dan is hij het wel. En zijn start in het leven was zeker niet optimaal. Inmiddels heb ik verschillende trainingen bij hem gevolgd, zowel op zakelijk als persoonlijk gebied en ze zijn allemaal geweldig.

Waarom de Conversie Academie?

‘Vroeger’ zag ik ondernemers als een uitzonderlijk soort waar ik niet tot behoorde. Toch sluimerde de gedachte al heel wat jaren op de achtergrond. Diep in mijn hart wilde ik het wel ‘proberen’. Totdat ik Tony Robbins hoorde zeggen: ‘Proberen bestaat niet. Je doet het of je doet het niet’. Dus in 2012 besloot ik het te ‘doen’.

Al snel kwam ik tot de ontdekking dat klanten werven een vak apart was. Een vak wat ik niet goed beheerste. Of eigenlijk helemaal niet. Na een paar maanden ploeteren besloot ik dat ik een training nodig had, want op deze manier zou mijn ondernemende leven van korte duur zijn. Ik volgde een training van 6 maanden en langzaamaan begon ik te denken als een ondernemer.

Om klanten aan je te binden, moet je goed op de hoogte zijn van wat zij willen. Niet de focus leggen op wat jij te bieden hebt, maar op wat zij nodig hebben. Voor mij werd dit de basis van mijn denken. Als je je klanten helpt, dan zit je altijd goed. Sindsdien heb ik trainingen gevolgd van Brandon Bourchard, Frank Kern, Eben Pagan en Brian Tracy. Succesvolle ondernemers die zich voornamelijk richten op het gebied: klanten werven via internet.

Ik wil de kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, door van alles te proberen, te testen, trainingen te volgen, naar anderen te kijken, te luisteren en (toch ook wel) boeken te lezen, delen. Op zo’n manier dat deze gemakkelijk te begrijpen en toe te passen is. Zodat de ‘studenten’ van de Conversie Academie op een eenvoudige en snelle manier genoeg informatie krijgen om goede resultaten neer te kunnen zetten.

Ik houd van mensen die willen groeien, die zich ervoor inzetten dat vandaag beter is dan gisteren en het komende jaar beter is dan het afgelopen jaar. Mensen die kijken naar wat er mogelijk is en niet naar wat er niet mogelijk is en die verantwoordelijkheid nemen voor wat er gebeurt in hun leven. Voor deze mensen is de Conversie Academie.

Ondernemen en conversie

Bij een hogere conversie kun je in dezelfde tijd en met dezelfde energie een beter resultaat behalen. Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar hoe iets beter en gemakkelijker kan. De Conversie Academie leert je hoe je met minder moeite, meer resultaat behaalt.

Ik hoop dat ik jou met mijn kennis kan helpen om je bedrijf te laten groeien en met meer plezier te ondernemen. Als je een vraag hebt over persoonlijke- of zakelijke groei, stel deze dan gerust. Ik help je er graag mee. Je kunt me hier bereiken.

Ik wens je veel ondernemerssucces!

Hartelijke groet,

Daniëla

P.s. De namen van de personen in dit verhaal zijn fictief, om de onschuldigen te beschermen. 🙂

 

 

This is a Bottom section. You can edit it or choose a ready-made design 

>