Ben je wel eens op een pagina van een website beland, waar alle elementen tegelijk om je aandacht vroegen? De kans is groot dat je terug ging naar Google en de volgende optie in de lijst selecteerde. Aangezien bezoekers van je website in een paar seconden besluiten om te blijven of te gaan, is het belangrijk om snel duidelijk te maken wat bezoekers op jouw website kunnen vinden.

Dat kun je, onder andere, doen door voor iedere pagina een specifiek doel te stellen en je bezoeker zo min mogelijk af te leiden van dit doel.

Een doel voor de homepage zou kunnen zijn: zoveel mogelijk inschrijvers krijgen voor je lijst. Alle elementen die op de homepagina staan zijn daarop gericht.

Een voorbeeld

Conversie Brain Audit HomepageEen goed voorbeeld hiervan is de homepage van Brainaudit.com. Het is hier in één oogopslag duidelijk wat hier van je verwacht wordt en wat deze onderneming te bieden heeft.

Er zijn meer elementen op deze pagina die daarvoor zorgen, maar in dit artikel bespreken we het belangrijkste specifieke doel: de eigenaar van Brainaudit wil dat wij zijn boek aanschaffen.

Er zijn verder nauwelijks elementen die onze aandacht vragen en ons afleiden van zijn call to action.

 

Conclusie

Het internet bestaat uit een wildgroei van afleidingen. Het zijn er zoveel dat bezoekers van websites niet tot beslissingen kunnen komen. Met een effectieve inrichting van je website kun je ze daarmee helpen. Voorop gesteld dat je een goed aanbod hebt, zal je website conversie door een gefocuste inrichting van al je pagina’s, direct een stijgende lijn vertonen.

About the Author Daniela

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Free!

Book [Your Subject] Class!

Your first class is 100% free. Click the button below to get started!

>