Website conversie tip 4 TitelsTitels zijn de nummer één reden waarom bezoekers je webteksten en artikelen lezen en je video’s bekijken. Je hebt maar een korte tijd om hun interesse te wekken, dus het is belangrijk om te bedenken wat je wil zeggen. Wanneer je je nieuwsbrief verstuurd, om je artikel te promoten, dan bepaalt (met name) de titel van je artikel hoeveel mensen er op je link klikken. Pas de 50/50 regel toe: Besteed 50 procent van de tijd aan het bedenken van een aantrekkelijke titel en 50 procent van de tijd aan het schrijven van een artikel.

Als de bezoekers van je website je artikelen niet lezen en je video’s niet bekijken dan:

 • Kun je moeilijker vertrouwen opbouwen;
 • Kun je je niet als expert profileren;
 • Blijf je niet hangen in het geheugen van je doelgroep.

Goede titels zijn de eerste stap naar een goede conversie.

Hoe schrijf je een aantrekkelijke titel?

Wat wil je je lezers vertellen? Wat wil je dat ze weten? Wat speelt er nu in hun branche? Hoe kun je ze verleiden om de rest van je tekst te lezen en om de door jou bedachte actie te ondernemen? De sleutel is dat je de lezer een beloning geeft om je artikel te lezen.

Een goede titel heeft 3 functies:

 • Het moet de aandacht trekken van jouw doelgroep;
 • Het moet een urgentie in zich hebben;
 • Het moet de mensen aantrekken die bereid zijn actie te ondernemen.

Een voorbeeld

Laten we zeggen dat ik de eigenaar ben van een koffiezaak en ik wil aan artikel schrijven over een nieuwe koffieboon, de Arabica Forza. Mijn doel is dat ze zich inschrijven waarna ze een monster van de koffie ontvangen. Mijn titels zouden er zo uit kunnen zien:

Directe titel: ‘Probeer GRATIS onze nieuwste koffie – Heerlijk!’

Indirecte titel: ‘Hier Heb Je Heel Je Leven Op Gewacht’

Nieuws-item: Introductie: De Arabica Forza’

Vraag titel: ‘Ben Je Klaar Voor De Arabica Forza Experience?’

Commando: ‘Registreer Je Vandaag Voor Een Gratis Koffie Monster’

Redenen: ’10 Redenen Waarom Je De Arabica Forza Moet Proberen’

Testimonial: ‘Dit Is De Beste Koffie Die Ik Ooit Heb Gedronken’

Wanneer je een artikel over een bepaald onderwerp gaat schrijven, is het handig om voor elke bovengenoemde vorm een aantal titels te schrijven. Wanneer je aantal titels hebt geschreven, kies je de beste vijf eruit. Wacht daarna een dag en kies dan de beste.

Eerst titel of eerst tekst

Schrijf je titel voordat je je tekst schrijft. De titel is namelijk de belofte aan je lezer, die je met de rest van de tekst gaan inwilligen. Zijn taak is om duidelijk te maken wat het voordeel is voor de lezer als hij jouw artikel gaat bekijken. Het punt met beloftes is dat ze altijd eerst worden gedaan en dan pas worden nagekomen.

Als je de inhoud als eerste schrijft, moet je er een krachtige titel bij bedenken. Als je het omdraait, heb je het voordeel dat je de belofte van de titel in de tekst kunt waarmaken. Zo kun je een duidelijke boodschap schrijven die goed gestructureerd is. Een belofte nakomen die je al gedaan hebt is moeilijk, maar een belofte bedenken is nog veel moeilijker.

Conclusie

Website conversie tip 4 is het schrijven van een krachtige titel, die een belofte doet over de beloning die de lezer zal krijgen, wanneer hij de tekst gaat lezen. Wanneer de titel niet interessant is, wordt de tekst niet gelezen en als de tekst niet gelezen wordt komen bezoekers niet bij je Call To Action. Een goede titel is het begin van een goede conversie.

Vind je titels schrijven lastig?

De ene persoon gaat ervoor zitten en heeft na een kwartier 20 titels geschreven die geschikt zijn voor 20 artikelen. De ander moet er wat meer moeite voor doen en kan een aantal voorbeelden van succesvolle titels goed gebruiken. Ben jij één van die laatste, dan kun je hier het gratis cheat-sheet “10 Krachtige Titel Formules Die Altijd Werken” downloaden.

Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

About the Author Daniela

 • Hi Daniela,

  Ik zou graag meer informatie willen over het schrijven van goede titels. Ik heb de 10 krachtige formules die altijd werken ontvangen, maar toch is dat niet voldoende voor mijn gevoel.

  Groet,
  Esther

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Free!

  Book [Your Subject] Class!

  Your first class is 100% free. Click the button below to get started!

  >