Als mensen je niet vertrouwen, dan gaan ze niet van je kopen. Zo simpel is het.

Maar hoe creëer je vertrouwen bij de bezoekers van je website als ze je niet ontmoeten en je ze dus geen vertrouwen in jou als persoon kunnen krijgen? Net zoals bij het gebruiksvriendelijk maken van je website, zijn er hier vijf elementen die je aan je website toevoegt, die ervoor zorgen dat bezoekers vertrouwen in jou en je bedrijf krijgen, zonder dat je ze allemaal persoonlijk hoeft te ontmoeten.

Welke elementen zorgen voor vertrouwen?

In het Conversie Kwadrant is dit kwadrant 2: ‘Bouw Een Betrouwbare B.A.S.I.S.’

Website conversie kwadrant vertrouwenDe letters B A S I S staan voor:

B = Bereikbaar / Zichtbaar zijn

Bezoekers van websites willen graag weten waar je zit en wie je bent. Zodat ze, als ze ontevreden zijn over een aangekochte dienst of product, weten waar ze terecht kunnen.

A = Autoriteit / Expertstatus creëren

Mensen willen graag zaken doen met experts. Zorg ervoor dat jij gezien wordt als de expert in je vakgebied.

S = Samenhangend / Consistent zijn

Eén van de beïnvloedingstechnieken die Robert Cialdini bespreekt in zijn boek ‘Invloed’, is Consistent zijn. Mensen worden als betrouwbaarder ervaren als ze consistent zijn.

I = Inzichtelijk / Transparant zijn

Eén van de redenen waarom prospects niet van je kopen is omdat ze niet begrijpen wat je aanbiedt. Transparant zijn op je website is de manier waarop je kunt voorkomen dat mensen om deze reden afhaken.

S = Social Proof

Dé manier om mensen te overtuigen dat jij degene bent waar ze moeten zijn is als andere mensen dat zeggen. Optimaal gebruik maken van sociale bewijslast overtuigd bezoekers dat ze bij jou aan het goede adres zijn.

Hoe kun jij dit op je website toepassen?

De bovenstaande bouwstenen, die zorgen voor vertrouwen van je bezoeker in jou, kun je op veel manieren op je website inzetten. Denk je dat het op jouw website misschien wel beter kan of wil je gewoon eens kijken hoe goed je het eigenlijk doet? Dan kun je hier de videotraining ‘7 Website-Missers Die Je Klanten Kosten’ gratis downloaden.

This is a Bottom section. You can edit it or choose a ready-made design 

>